• Welkom bij Roescher Zonwering

Bekijk onze video's

Navigeer

Schaararmscherm

Het schaararmscherm is bijzonder stabiel. Daardoor kan het ook bij uitdagendere weeromstandigheden in gebruik worden genomen. Dat maakt het schaararmscherm zeer populair onder horeca-uitbaters, zeker in combinatie met de vrije doorloopmogelijkheid.

De schaararmen bestaan uit platte stalen strips. Ze geven het scherm een krachtige, nostalgische uitstraling. Verlichting en verwarming kan in de doekondersteuning worden weggewerkt. Westend heeft fraaie, weerbestendige doeken om het schaararmscherm voor lange tijd van de gewenste uitstraling te voorzien
De oplossing voor horecazaken met grote terrasafmetingen. Type MET-600 en MET-400 met respectievelijk de maximale afmetingen 10.000 x 5000 mm (50 m2) en 7000 x 3000 mm (21 m2) heeft, voor met name de horeca, grote voordelen, als een strakke uitstraling van een terras en toename klanten door comfort van zonwering/beschutting bij mindere weeromstandigheden. Bij beide types tot 6000 mm zijn er 2 schaararmen benodigd en bij breedte tot 10.000 mm minimaal 3 armen. 

MET-600 Schaararmscherm met volledig vrije doorloop. Bij deze schaararmschermen is een maximale breedte van 10.000 mm mogelijk met een maximale uitval van 5000 mm. Electrisch bediend d.m.v. buismotor 230 volt.

MET-400 Schaararmscherm met volledige vrije doorloop.

 • Bij deze schaararmschermen is een maximale breedte van 7000 mm mogelijk met een maximale uitval van 3000 mm. Electrisch bediend d.m.v. buismotor 230 volt.
  Deze schermen kunnen door de beperkte afmeting ook bij particulieren toegepast worden.

Tevens verkrijgbaar zijn stalen zonweringsschermen met glijarmen, windvaste armen en armen met een vast scharnierpunt. De productgroep wordt gecompleteerd met voorsprongbeugels en diverse andere zonweringsonderdelen.

 • Schaararm
  Schaararmen bestaan uit een montageplaat met glijprofielen, voorzien van montagegaten. De MET-600 en MET-400 schaararmen zijn voorzien van degelijk strip materiaal (C45).
  Het geheel is geassembleerd met RVS 304 bouten, ringen en moeren en, indien nodig, voorzien van RVS 304 schaararmveren (Ø 30 mm) om de uitval van het schaararmscherm goed te laten verlopen.
 • Bewegingsstelsel
  Het bewegingsstelsel is samengesteld uit twee stalen consoles waarop de buis is gelagerd. De consoles worden met bouten tegen de muur bevestigd. Tussen de consoles bevindt zich de aandrijfas waarmee het doek wordt opgerold.
 • Zonweringdoek
  Standaard worden onze zonwerende producten uitgevoerd met Dickson Constant zonweringsdoek.
  Als optie is het mogelijk om Dickson TT doek te gebruiken; een extra waterdichte versie voor alle reguliere weersomstandigheden. Alleen op rolbreedte van 1200 mm.
 • Behandeling
  Diverse onderdelen zijn standaard sendzimir verzinkt, zoals de kap, consoles, tussenrollen en voorlijst.
  Onbehandelde materialen worden galvanisch verzinkt als voorbehandeling voor poedercoating.
  Poedercoating mogelijk in ieder gewenste RAL kleur.

Elektrische aandrijving
Schaararmen worden elektrisch bediend d.m.v. buismotor 230 volt.
Als optie is het mogelijk om de motor met noodhandbediening uit te voeren, om in geval van eventuele noodzaak het scherm handmatig te bedienen.
De motor is voorzien van een thermische beveiliging om overbelasting te voorkomen bij veelvuldig gebruik (8 x per dag).

Info

 • Passie voor maatwerk

  image00000105.jpg
 • Roescher Zonwering ondersteunt KIKA

  image00000103.jpg
 • Even voorstellen

  image00000104.jpg