Rolluiken

rolluiken

Rolluiken beschermen onder alle omstandigheden en bieden veel voordelen. Naast een goede inbraakwerende werking bieden ze veel privacy. Daarnaast worden warmte, kou en lawaai gereduceerd en bieden ze, door de goede isolerende eigenschappen, bescherming tegen alle weersinvloeden. Binnen ons assortiment kunt u kiezen voor diverse mogelijkheden. Het zal u verbazen in welke diversiteit aan kleuren de rolluiken leverbaar zijn.

Inbraakwerende eigenschappen rolluiken

Wanneer het aankomt op bescherming tegen inbraak dan bent u met de rolluiken van Roescher Zonwering uitstekend voorzien. Diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat rolluiken een geweldige preventieve werking hebben tegen ongenode gasten. Met rolluiken creëert u een extra veilig gevoel. Meer informatie op de website Rolluiken-Expert.

Wat kosten rolluiken?

De prijs wordt uiteindelijk bepaald door het materiaal (kunststof of aluminium), de kosten voor montage en het type bediening van de rolluiken. Let op, wanneer u er voor kiest om meerdere rolluiken in één keer in uw huis te laten monteren zal deze prijs nog dalen waardoor u kunt besparen op het totale kostenplaatje dat voor de montage in rekening wordt gebracht. Goedkoopste keuze: In eerste instantie is er het laten monteren van een rolluik van kunststof voor een raam die beschikt over een afmeting van 100 x 100 cm. We voorzien in dit systeem een handmatige bediening waarvoor u een kostenplaatje van zo’n 220 euro zult moeten betalen. Deze prijs is afhankelijk van de breedte (tussen 65 cm en 370 cm), het materiaal (kunststof of aluminium), de manier van bediening (handmatig of elektrische bediening) en het totaal aantal rolluiken.

De kosten voor inbouwrolluiken starten rond de €90,- per m². Wilt u extra luxe, met een elektrische bediening? Wilt u kosten besparen dan kunt u ervoor kiezen om zelf de afmetingen te meten, dan bespaart u al snel € 40. Veel aanbieders hebben een bezorgservice, voor een kleine meerprijs worden de rolluiken op uw adres afgeleverd. Zo kunt u de rolluik prijs voor uw raam of de rolluiken prijzen voor uw gehele woning exact laten berekenen door een zonwering specialist.

Rolluikken kosten
Prijs
Kunststof rolluik 100cm x 100cm €100 – €155
Kunststof rolluik 200cm x 200cm €250 – €340
Aluminium rolluik 100cm x 100 cm €110 – €255
Aluminium rolluik 200cm x 200cm €370 – €625
De bediening €20 – €250
Montage €100 – €250

Wat zijn de prijzen van de extra opties van rolluiken?

De prijs wordt uiteindelijk bepaald door het materiaal (kunststof of aluminium), de kosten voor montage en het type bediening van de rolluiken. Deze prijs is afhankelijk van de breedte (tussen 65 cm en 370 cm), het materiaal (kunststof of aluminium), de manier van bediening (handmatig of elektrische bediening) en het totaal aantal rolluiken. Vaak kies je eerst uit een materiaal voor je rolluik (aluminium of kunststof), daarna kies je de bediening (elektrisch of handmatig) en uiteindelijk heb je de keuze uit verschillende extra opties. Bij aluminium rolluiken kiezen de meeste mensen voor elektrische bediening omdat, aluminium een rolluik zwaarder is als kunststof.

Er zijn verschillende keuzes die invloed hebben op de prijzen van rolluiken Neem bijvoorbeeld de keuze voor het materiaal: aluminium is duurder dan kunststof. Wanneer je rolluiken wilt laten plaatsen dan kun je het best bij diverse zonwering specialisten een offerte aanvragen zodat je een goede vergelijking kunt maken. In bovenstaand cirkeldiagram zie je dat het rolluik zelf de grootste kostenpost is. De precieze prijs is afhankelijk van het materiaal, de grootte, de bediening en het merk van de rolluik Daarnaast heb je een scala aan extra opties, zodat je jouw rolluik precies naar jouw wensen samenstelt.

Optie Gem. prijs* Uitleg
Anti-optilveer € 5 Inbrekers kunnen de rolluik niet omhoog duwen.
Bandvertraging € 35 Zorgt ervoor dat de rolluik niet in een keer naar beneden valt.
Zonnesensor € 150 Wanneer de zon schijnt gaat de rolluik open.
Bewegingsmelder € 225 De rolluik sluit wanneer iemand te lang voor het raam staat (bijv. inbrekers).

Als u opzoek bent naar een rolluik, ga dan voor een rolluik met een SKG-KOMO keurmerk.

Meer informatie over: