Welke zonwering kiezen?

Expert in zonwering

Welke zonwering kiezen?

Is het in de zomermaanden superwarm in je huis of heb je ontzettend veel last van lichtinval? Dan is het misschien wel handig om de aanschaf van een zonwering in overweging te nemen. Een zonwering zorgt er namelijk voor dat je woning lekker koel blijft en de vervelende lichtinval op je televisie of computerscherm verdwijnt. Dankzij een goede zonwering ben je verzekerd van een aangename zomer. Maar welke zonwering moet je kiezen? Na het lezen van deze blog weet je welke zonwering het beste bij jou past!

Soorten zonweringen

Wanneer je op zoek bent naar de geschikte zonwering voor jou zijn er verschillende opties. Je kunt kiezen voor een zonwerend glas, zonneschermen, knikarmschermen of een vrijstaand terrasscherm. Hieronder leggen we de verschillen van de zonweringen uit. 

Zonwerend glas

Zonwerend glas is voorzien van een speciale coating die wel wel 60% van de warmte filtert. De coating absorbeert en weerkaatst de warmte van de zon. Het zonlicht wordt niet tegengehouden en je kunt alsnog genieten van zonlicht in je woning. Het wordt alleen een stuk minder warm in de woning door de speciale coating. Zonwering is dus zeker effectief op warme dagen. Maar wanneer je last hebt van het zonlicht is het niet de beste optie. Vind een installateur op ZonweringNu voor het installeren van zonwerend glas. 

Zonneschermen

Zonneschermen zijn met de huidige temperaturen in Nederland erg in trek. Zo’n 85% van de Nederlandse huishoudens heeft enige vorm van zonwering in de woning hangen. Zonneschermen zijn de meest gebruikte zonweringen. De zon wordt hiermee daadwerkelijk buiten de woning gehouden. Zonneschermen houden 30 procent meer zon buiten dan gordijnen. Zonneschermen zorgen daarnaast ook voor warmte wering. Zonneschermen kunnen zelf de kou buiten houden in de winter. 

Knikarmschermen

Wanneer je in de zomer graag buiten op je terras wil zitten is het verstandig om te kiezen voor knikarmschermen. Op deze manier kun je buiten zitten zonder in de brandende zon te zitten. Een knikarmscherm wordt altijd bevestigd aan de gevel van je woning. Je kunt er ook voor kiezen om het scherm in te schuiven als je wel in de zon wilt zitten. 

Vrijstaande terrasschermen

Wil je geen zonneschermen aan de muur bevestigen? Kies dan voor een vrijstaand terrasscherm. Hiermee kun je een beschutte plek vormen op je terras waar en wanneer je wilt. Je bent hierdoor niet gebonden aan een vaste plek.